Telefoonnummer: 0527-612309
 • Persoonlijke aandacht voor jong én oud
 • Verwijspraktijk voor orthodontie en implantologie
 • Alle mondzorg onder één dak

Direct aanmelden

Algemene informatie implantologie

Wat is een implantaat?

Wanneer u één of meer elementen mist, is het mogelijk om één of meerdere implantaten te plaatsen. Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst en in het eigen bot vastgroeit.

Implantaten zien eruit als een schroef of holle cilinder. Ze worden gemaakt van titanium, een materiaal dat goed door het lichaam wordt geaccepteerd.  Implantaten vormen de basis waarop een kroon, brug of kunstgebit wordt  vastgezet. Implantaten kunnen vrijwel altijd worden geplaatst. Voorwaarden  zijn dat er voldoende gezond bot is en een goede mondhygiëne. Veel mensen kiezen voor implantaten omdat het de meest natuurlijke vervanging is van de eigen tanden en kiezen.
 

Waarom een implantaat?

Permanente implantaten zijn een fantastisch alternatief voor een gebitsprothese. Het is een duurzame oplossing, waar u op kunt vertrouwen.

Voordelen van implantaten zijn:

 • Goed kauwen en dat komt de spijsvertering ten goede.
 • Uw eigen tanden worden niet onnodig belast of afgeslepen.
 • Het bot blijft goed bewaard en slinkt niet of nauwelijks verder.
 • Het gevoel van het hebben van eigen tanden of kiezen is weer terug.
 • Eten wat u wilt.
 • Zorgeloos kunnen lachen.
 • Een perfecte pasvorm en kleur.
   

De behandeling

Allereerst zal er een intake bij de implantoloog worden afgesproken.  Tijdens de intake vindt er een onderzoek plaats en worden de mogelijkheden besproken.

In de volgende fase zal het implantaat onder verdoving worden geplaatst. Indien nodig wordt er extra bot toegevoegd. Het implantaat biedt houvast voor een kroon (1), een brug (2) of een klikprothese (3). Een implantaat heeft tussen de 8 en 16 weken nodig om in het bot vast te groeien. In de tussenliggende periode wordt een noodvoorziening aangebracht, zodat u niet zonder tanden of kiezen hoeft rond te lopen. Indien noodzakelijk zal na het vastgroeien een tweede ingreep volgen om het implantaat ‘boven het tandvlees’ te halen. In de laatste fase wordt de kroon, brug, frame of prothese vervaardigd. 
 

Mondhygiëne

Implantaten worden in principe op dezelfde wijze verzorgd als uw eigen tanden. Reiniging is nodig omdat er anders, net als bij natuurlijke tanden, een tandvleesontsteking en uiteindelijk botverlies kan optreden. Om uw tanden en het implantaat goed schoon te houden, kunt u een rager of flosdraad gebruiken. Onze mondhygiënist kan u hierover adviseren.

 

Wat zijn de kosten?

Voor een tandvervanging wordt er na uw eerste bezoek een kostenbegroting gemaakt. De kosten per implantaat met een kroon ligt tussen € 1.800,- en € 2.400,-.

Voor tandeloze kaken wordt de behandeling in de meeste gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Wij vragen dan een machtiging voor u aan. De zorgverzekeraar vraagt een eigen bijdrage voor de onder- en boven prothese:

Implantaatprothese onderkaak 10% van de totale kosten
Implantaat prothese bovenkaak 8% van de totale kosten
Volledige prothese bovenkaak + implantaatprothese onderkaak 17% van de totale kosten.

Mocht u nog geen kosten hebben gehad die vallen onder de basisverzekering, houdt u dan ook rekening met uw eigen risico.

Meer informatie over de tarieven, klik hier.

Contact

Tandartspraktijk Polder
Houttuinen 5
8301 XP  Emmeloord

Tel: 0527-612309
E-mail: info@tppolder.nl
Aanmelden praktijk

Spoednummer: 0527-612309

Openingstijden

Maandag:
8:15 - 17:00
Dinsdag:
8:15 - 17:00
Woensdag:
8:00 - 17:00
Donderdag:
8:15 - 17:00
Vrijdag:
8:15 - 17:00
Zaterdag:
Gesloten
Zondag:
Gesloten

Telefonische bereikbaarheid:
Ma t/m do:    08.30 uur - 12.00 uur
                       13.30 uur - 16.30 uur
Vrijdag:          08.30 uur - 12.00 uur

© , Tandartspraktijk Polder | Alle rechten gereserveerd | Laatst gewijzigd augustus 2022